LANDGOEDEREN

HISTORIE

Landgoederen en landhuizen hebben een rijke geschiedenis en zijn van grote cultureel historische waarde. Marco Bruijnes Architecten beoogt in de restauratie dan ook om landgoederen in oude staat te herstellen en verdwenen elementen waar mogelijk te reconstrueren. Hierbij houden wij rekening met herbestemming en verduurzaming waarbij behoud van oorspronkelijke details en materiaalgebruik voorop staan.

Wat wij doen

Marco Bruijnes Architecten heeft een grote affiniteit met oude gebouwen, in het bijzonder landgoederen. Wij kunnen u voorzien van een restauratieplan, het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan en het aanvragen van de instandhoudingssubsidie (Sim). Tevens begeleiden wij de uitvoering, maken uitvoeringstekeningen en voeren directie en toezicht.
Voor de exploitatie van landgoederen is vaak herbestemming noodzakelijk. Hierbij zetten wij in op verduurzaming, toegankelijkheid en uitbreiding van de gebruiksmogelijkheden.

"Marco Bruijnes Architecten behandelt al jaren zeer succesvol de Rode Sim aanvragen voor landgoed Baest. Hieruit blijkt telkens weer zijn professionele benadering van alle specifieke aspecten die met zo'n gecompliceerde aanvraag samenhangen. Bovendien waarderen wij steeds de persoonlijke inzet en de manier waarop hij aan onze verzoeken gevolg geeft."
Roland - Landgoed Baest
Previous slide
Next slide

LANDGOED BAEST

Landgoed Baest, ook wel het mooiste landgoed van Brabant genoemd. In 1997 ontving het landgoed de monumentenprijs. Marco Bruijnes Architecten is vanaf 2013 betrokken bij de subsidieaanvragen en het onderhoudsplan.

LANDGOED SOETERBEEK

Landgoed Soeterbeek in Brabant, een bijzonder landgoed met een rijke historie. Marco Bruijnes architecten is vanaf 2014 betrokken bij de subsidieaanvragen en het restauratie- en onderhoudsplan

LANDGOED DIJCKENBURGH

Marco Bruijnes Architecten kreeg in 2001 de opdracht landgoed Dijckenburgh volledig te restaureren. Wij hebben het restauratieplan gemaakt voor het huis, het koetshuis en de muziekkoepel.

Marco Bruijnes Architecten BV.
Zuideinde 93
2421 AC Nieuwkoop

T: 0172 – 575 630

KvK 65024125

info@marcobruijnes.nl