Fondation Louis Vuitton

Onlangs heeft architect Marco Bruijnes zijn vakkennis bijgespijkerd in Parijs en vooral inspiratie opgedaan. Parijs; een lust voor het architectonisch oog! Een must-see is de Fondation Louis Vuitton, gelegen in het Bois de Boulogne net buiten het 16e arrondissement van Parijs. Naast moderne kunst die in dit privé-museum is te zien, is vooral het gebouw interessant. Een bijzonder ontwerp van architect Frank Gehry.

Het ontwerp, gebaseerd op het Grand Palais in het centrum van Parijs, heeft van buitenaf veel weg van een enorm schip met opgetrokken zeilen. Dit heeft te maken met de glazen panelen die aan de buitenkant zijn gebruikt en middels een speciale techniek zijn kromgetrokken.

De 12 glazen panelen die aan de buitenkant van het gebouw zijn gebruikt steunen op stalen kolommen. Volgens Frank Gehry zou men er naast een schip ook een ijsschots in kunnen herkennen.

De binnenkant van het gebouw biedt ruimte aan verschillende expositieruimtes en een architectonische route. Ontworpen om in te verdwalen, zodat een bezoek een leuke speurtocht wordt waarin je het gebouw helemaal kan ontdekken.

‘Mocht je een bezoek brengen aan Parijs, een aanrader om even een kijkje te gaan nemen bij dit bijzondere gebouw!’

Marco Bruijnes Architecten BV.
Zuideinde 93
2421 AC Nieuwkoop

T: 0172 – 575 630

KvK 65024125

info@marcobruijnes.nl