KERKEN

Previous slide
Next slide

HISTORIE

Marco Bruijnes Architecten heeft veel kennis en ervaring op het gebied van restauratie en meerjarenonderhoudsplannen van monumentale kerkgebouwen, waarbij wij de instandhouding van deze rijke geschiedenis en cultureel historische waarde beogen.
Binnen het kader van herbestemming houden wij rekening met verduurzaming en staat het behoud van de oorspronkelijke details en materiaalgebruik voorop.

Wat wij doen

Marco Bruijnes Architecten heeft een grote affiniteit met oude gebouwen, waaronder monumentale kerkgebouwen. Met de kennis en ervaring die wij hebben op het gebied van restauratie en meerjarenonderhoudsplannen biedt Marco Bruijnes Architecten begeleiding binnen alle facetten van het proces. Denk hierbij aan het restauratieplan of onderhoudsplan, het aanvragen van een omgevingsvergunning en de Sim subsidie en de begeleiding van de uitvoering. Soms zijn specifieke adviezen nodig zoals bijvoorbeeld voor funderingsherstel.
Marco Bruijnes Architecten werkt hierbij nauw samen met de betrokken gemeente. Neem voor vragen gerust contact met ons op.

DORPSKERK WOUBRUGGE

De Dorpskerk van Woubrugge, een rijksmonument daterend uit 1653.
Marco Bruijnes Architecten heeft het restauratieplan voor het funderingsherstel uitgewerkt, de omgevingsvergunning aangevraagd, de subsidieaanvraag gedaan en directie gevoerd tijdens de uitvoering.

REMONSTRANTSE KERK NIEUWKOOP

De Remonstrantse kerk van Nieuwkoop, daterend uit 1649. Marco Bruijnes Architecten heeft ten behoeve van het onderhoud de Sim subsidie aanvraag verzorgd.


ROOMS-KATHOLIEKE KERK NIEUWKOOP

Voor het onderhoud van de Rooms-Katholieke kerk van Nieuwkoop, daterend uit 1852, heeft Marco Bruijnes Architecten het meerjarenonderhoudsplan gemaakt en de Sim subsidie aangevraagd.

PRIJSVRAAG 'HOLY WARMING'

DUURZAAMHEID 

Het ontwerp van Marco Bruijnes Architecten: ‘Een warm hart’ bestaat uit een los element in de kerk waar de kerkbanken in geplaatst worden, voorzien van vloerverwarming. Tijdens kerkdiensten gaat het glazen dak dicht en warmt het element snel op. Buiten de kerkdiensten gaan het dak en de deuren open waardoor het element als grote convector kachel een luchtstroom creëert die de kerk op redelijke temperatuur houdt.

In 2011 deed Marco Bruijnes Architecten mee aan de prijsvraag Holy Warming, over het vraagstuk: ‘hoe verwarm je een kerk?’. Het plan moet de kerk een betere verwarming bezorgen waarbij duurzaamheid en praktische toepasbaarheid hand in hand gaan. 

Voor ons ontwerp ‘Een warm hart’ kregen wij een eervolle vermelding. 

Marco Bruijnes Architecten BV.
Zuideinde 93
2421 AC Nieuwkoop

T: 0172 – 575 630

KvK 65024125

info@marcobruijnes.nl