Bestemmingsplancheck

Bestemmingsplanonderzoek

Heeft u bouwplannen maar twijfelt u over de mogelijkheden die het bestemmingsplan biedt? Wij kunnen u helpen met al uw vragen over bestemmingsplannen en een duidelijk advies hierover geven.

“Wij kwamen er toch niet uit om het bestemmingsplan zelf te beoordelen en de mogelijkheden voor onze bouwplannen duidelijk te krijgen”

Wat is een bestemmingsplan?

Wij krijgen regelmatig de vraag wat een bestemmingsplan nu eigenlijk is. Een bestemmingsplan is een juridisch document waarin een gemeente vastlegt wat er met een stuk grond of een gebouw allemaal mag. Zowel de afmetingen van de maximaal toegestane bebouwing als de mogelijkheden voor het gebruik worden hierin vastgelegd.

Bestemmingsplannen worden iedere 10 jaar opnieuw vastgesteld door de gemeente en zijn openbaar toegankelijk. Als gespecialiseerd architectenbureau is het onze dagelijkse kost om deze plannen te interpreteren en er concreet advies over uit te brengen.  

“Hadden we maar vooraf een bestemmingsplanonderzoek laten uitvoeren, dan hadden we veel kosten en tijd bespaard”

Waarom is een bestemmingsplancheck nodig?

Meestal wordt vol enthousiasme begonnen met wat vaak het leukste stukje van het bouwproces gevonden wordt: het ontwerpen! Ideeën en wensen op een rijtje zetten en vormgeven in plannen. Soms liggen er zelfs al uitgebreide schetsplannen op tafel wanneer men erachter komt dat de plannen niet binnen het bestemmingsplan passen en in het ergste geval niet door kunnen gaan. Om teleurstelling en onnodige kosten te voorkomen, geeft een bestemmingsplanonderzoek door een specialist u vooraf duidelijkheid over de mogelijkheden die het bestemmingplan voor uw bouwplannen biedt.

“Door de bestemmingsplancheck weet ik nu precies waar ik aan toe ben!”

Voor wie voeren wij bestemmingsplan-onderzoeken uit?

Zowel voor particulieren als ondernemers staan wij klaar om een bestemmingsplancheck uit te voeren. Voor particulieren zijn er soms vergunningvrije oplossingen mogelijk. Ook daarvoor kunnen wij een scan doen en advies uitbrengen. Desgewenst en natuurlijk afhankelijk van de uitslag van het bestemmingsplanonderzoek kunnen wij ook het vervolgtraject verzorgen.

Voor zakelijke bouwplannen kunnen wij ondernemers ondersteunen in het hele traject om op een efficiënte en deskundige manier het proces van bouwplan tot oplevering te begeleiden, beginnend met een bestemmingsplanonderzoek. Onze specialisten geven deskundig advies waarmee u veel kosten én tijd bespaart. Neem contact op over de mogelijkheden!

“Door vanaf het begin van het proces een deskundige in te schakelen is het bouwproces efficiënt verlopen”

Vergunningvrij bouwen

Los van het bestemmingsplan zijn er vaak ook mogelijkheden om vergunningvrij te bouwen. Dit kan een uitkomst zijn als het bestemmingsplan geen, of onvoldoende ruimte biedt voor de voorgenomen bouwplannen. Hiervoor kunnen wij ook een onderzoek uitvoeren en de mogelijkheden op een rijtje zetten. Voor deskundig advies over vergunningvrij bouwen, neem contact met ons op!

“Gelukkig konden wij het werk uit handen geven aan een specialist die het hele traject van de bestemmingsplanwijziging voor ons op een deskundige manier verzorgd heeft”

Bestemmingsplanonderzoek Marco Bruijnes Architecten

Hulp nodig?

Via het formulier kunt u direct contact met ons opnemen, maar bellen tijdens kantooruren kan natuurlijk ook: 0172- 575 630

Marco Bruijnes Architecten BV.
Zuideinde 93
2421 AC Nieuwkoop

T: 0172 – 575 630

KvK 65024125

info@marcobruijnes.nl