Villa Zuidhoek Nieuwkoop Kavel 2

Deze villa ligt op een mooie plek in plan Zuidhoek in Nieuwkoop. Een stedebouwkundige knik in de oever aan de achterzijde zorgt voor een prachtige zichtlijn naar de Nieuwkoopse plassen. Voor Marco Bruijnes Architecten reden om op de veranda aan de achterzijde een dakterras te ontwerpen.

Prefab betonskelet

De villa is gebouwd met een geprefabriceerd betonnen constructie. Hierdoor is de woning oersterk, en was de bouwtijd kort, wat weer een gunstig effect had op de kostprijs.

Bestemmingsplan

Plan Zuidhoek heeft een eigen bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan. Hierin zijn voorwaarden gesteld aan afmetingen, materiaal, kleur en vorm. De dakvorm bijvoorbeeld, mag worden samengesteld uit twee vastgestelde hellingshoeken.

Duurzaamheid warmtepomp

De gemeente legt in het plangebied geen gas aan. De woningen worden daarom uitgevoerd met alternatieve verwarmingsinstallaties, meestal een warmtepomp die gebruik maakt van aardwarmte. In deze villa hebben wij de warmtepomp gecombineerd met PV-panelen op het dak, die de installatie van elektriciteit voorziet. Het prefab betonnen casco werkt goed in dit concept, omdat de woning veel massa heeft die de temperatuur vasthoudt en constant houdt.

Vide

Van de steile hoge kap hebben wij gebruik gemaakt door een prachtige vide te ontwerpen in de entree. Deze heeft een mooi effect in het interieur, maar ook weerslag op de voorgevel door een dubbel hoge glazen pui.

Marco Bruijnes Architecten BV.
Zuideinde 93
2421 AC Nieuwkoop

T: 0172 – 575 630

KvK 65024125

info@marcobruijnes.nl