Restauratie Genieloods Fort aan de Drecht

De Genieloods is onderdeel geweest van het Fort aan de Drecht. Fort aan de Drecht is onderdeel van de Stelling van Amsterdam en UNESCO Werelderfgoed. Het pand was nodig toe aan een grondige restauratie. Samen met COUP uit Delft werkten wij aan deze restauratie en de herbestemming waarbij zoveel mogelijk circulair ontworpen is.

Inmiddels is de restauratie voltooid en is de Genieloods klaar voor bewoning. Authentieke, kenmerkende details en materialen zijn behouden en geven de Genieloods sfeer. De bakstenen op de vloer zijn bijvoorbeeld behouden, maar wel met vloerverwarming voor modern comfort. Als restauratiearchitecten zijn wij zeer tevreden met het eindresultaat en hopen dat de nieuwe bewoners volop kunnen genieten van dit bijzondere monument!

Een korte geschiedenis van het fort

Fort aan de Drecht dateert uit 1911 en maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam, werelderfgoed Unesco. De stelling van Amsterdam was een verdedigingsring rond de hoofdstad van forten, sluizen en dijken. Het land rondom Amsterdam kon in geval van een aanval onderwater gezet worden zodat de vijand niet te voet, te paard of met een boot de hoofdstad kon bereiken. Momenteel is er in het fortgebouw een horecagelegenheid.

Marco Bruijnes Architecten BV.
Zuideinde 93
2421 AC Nieuwkoop

T: 0172 – 575 630

KvK 65024125

info@marcobruijnes.nl