6 Appartementen Noorden

Aan het dorpslint in Noorden stond op deze plek een oude buurtwinkel met bovenwoningen. Door de komst van een nieuwe supermarkt had deze winkel zijn bestaansrecht verloren. Marco Bruijnes Architecten heeft een plan gemaakt voor 6 woningen in een architectonische hoofdvorm, geïnspireerd op het oude gebouw.

Bestemmingsplanwijziging

Marco Bruijnes Architecten diende een aanvraag voor een bestemmingsplanwijziging in. De gemeente Nieuwkoop stond open voor dit nieuwe plan en heeft via een ruimtelijke procedure dit plan mogelijk gemaakt.

Woningtypen: 3 kamer-appartementen

Alle woningen zijn 3 kamer-appartementen met uitzicht op het Nieuwkoopse plassengebied. De woningen op de verdiepingen hebben 2 woonlagen. De appartementen zijn gelijkvloers.

Architectuur

Door de kapvorm en grote schoorstenen heeft het gebouw de uitstraling van een groot landhuis. In de gevel is een geleding aangebracht door de kleur van het metselwerk, en door de gevel van de middenwoning naar voren uit te bouwen. De woningen op de verdieping zijn bereikbaar via een buitentrap aan de achterzijde, waar een galerij is gemaakt met terrassen.

Marco Bruijnes Architecten BV.
Zuideinde 93
2421 AC Nieuwkoop

T: 0172 – 575 630

KvK 65024125

info@marcobruijnes.nl